Recepty pro děti s ABKM

Vařte s Neocate

  • Neocate Infant
  • Neocate Junior
  • Polévky
  • Hlavní jídla
  • Dezerty
  • Zobrazit vybrané

Houbové rizoto s pórkem

Ingredience

Ingredience na 2 porce • 1 polévková lžíce olivového nebo řepkového oleje • 1 stroužek drceného česneku • ½ malého pórku (50 g) nakrájeného na tenké kolečka • 50 g žampionů nakrájených nahrubo • 50 g rýže basmati • 200 ml zeleninového nebo kuřecího základu (doma vyrobeného nebo použijte bujónovou kostku s nízkým obsahem soli) • 50 g Neocate Junior rozmíchaný spolu s 60 ml vody dohladka •

Postup (doba přípravy cca 45 minut)

  1. Na malé pánvi rozehřejeme olej.
  2. Přidáme pórek a česnek a zlehka orestujeme do změknutí.
  3. Přidáme žampiony a restujeme ještě další 2–3 minuty.
  4. Zamícháme rýži a opékáme 1–2 minuty, dokud rýže nezesklovatí.
  5. Přilijeme zeleninový nebo masový základ a důkladně promícháme.
  6. Nastavíme teplotu na velmi nízký stupeň a pomalu vaříme 10–15 minut, dokud není rýže uvařená a základ se do ní nevsákne.
  7. Je-li rýže ještě tvrdá, přidáme další základ a vaříme poněkud déle.
  8. Do směsi přidáme Neocate Junior, promícháme a podáváme.