Recepty pro děti s ABKM

Vařte s Neocate

  • Neocate Infant
  • Neocate Junior
  • Polévky
  • Hlavní jídla
  • Dezerty
  • Zobrazit vybrané

Pizza bez mléka

Pokrm obsahuje tyto alergeny:

  • Pšenice

Ingredience

2 lžíce olivového oleje plus olej na pokapání • 2 stroužky jemně utřeného česneku • 400 g rajského protlaku v konzervě • malá hrst listů bazalky • 350 g kvalitní pšeničné mouky • 7 g sušeného droždí • 1 lžíce hrubé mouky nebo jemné krupice • 1 čajová lžička soli • 275 ml vlažné vody • • TIPY NA OBLOHU • sýr neobsahující mléko / ananas / bazalka / špenát / houby / slanina / paprika

Postup (doba přípravy cca 50 - 60 minut)

  1. POSTUP NA PŘÍPRAVU OMÁČKY NA PIZZU
  2. Na pánvi rozehřejeme olej a opékáme na něm po dobu několika sekund česnek.
  3. Přidáme rajský protlak, ochutíme a povaříme 5 minut, dokud omáčka nezhoustne.
  4. POSTUP NA PŘÍPRAVU TĚSTA
  5. Mouku dáme do misky ručního mixéru (nebo hnětače těsta s příslušným nástavcem).
  6. Přidáme čajovou lžičku soli, kterou nasypeme k okraji misky a droždí nasypeme na druhou stranu.
  7. Přidáme 275 ml vlažné vody a mícháme na pomalý chod, dokud se nevytvoří hladké těsto.
  8. Těsto vložíme do lehce vymazané misky, zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout, dokud nezdvojnásobí objem.
  9. Troubu předehřejeme na 220 °C.
  10. Těsto několik minut prohnětáváme, potom je rozdělíme na poloviny a každou polovinu rozválíme na co nejtenčí placku.
  11. Obě placky přeneseme na pečicí plech posypaný hrubou moukou nebo krupicí.
  12. Rajčatový protlak rozdělíme na obě pizzy a rozetřeme jej téměř až k okraji.
  13. Poklademe oblohou a pizzu trochu pokapeme olejem.
  14. Pečeme 15–20 minut nebo dokud není těsto propečené.